Kereta, Rumah & Nyawa: Mana Lebih Berharga?

Assalamualaikum,

Ini antara perbualan dengan seorang prospect tempoh hari mengenai kepentingan melindungi diri dan harta benda.

 

cukup-duit

 

Rizkee: Kak, rumah akak beli ada insurans tak?

Kak Ida: Ada.

Rizkee: Bagus kak. Kereta vios kak tu ada insurans tak?

Kak Ida: Mestila ada. Hang ni. Wajib kot..

Rizkee: Ok kak, rumah ada insurans dan kereta kak pun ada insurans. Baguslah. Siapa yang bayar duit loan rumah dan loan kereta tu? Kak ke?

Kak Ida: A’ah, siapa lagi kalo bukan kak.

Rizkee: Ok kak. Kalo jadi apa-apa kat kereta dan rumah tu, insurans tu dah boleh cover. Tapikan kak, kalo jadi apa-apa kat kak agak-agak cmna dengan bayaran loan setiap bulan untuk rumah dan kereta tu? Siapa yang sanggup tolong bayarkan?

Kak Ida: Hurmm..xtaula Rizkee..susah gak tu..

Rizkee: Bukan susah jugak, memang sangat susah kak. Kak nak tak kalo ada orang yang akan langsaikan hutang loan tu kalo jadi apa-apa kat kak? Dia bayar semua terus.

Kak Ida: Menarik! Boleh jugak, nak jugak tau siapa yang baik hati sangat tu. Siapa? Macammana pulak?

Rizkee: Mudah saja! Kak sign sini dan dia tu adalah Great Eastern Takaful Berhad!!

Kak Ida: Ok, baik. Kak sign.

 

Rizkee

-Penasihat Takaful Anda-

 

Quote_Layer-12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s