JOM JOIN TEAM KAMI DAN CORAK MASA DEPAN BERSAMA INDUSTRI TAKAFUL!!

Alhamdulillah, selepas 4 tahun berkecimpung dalam industri takaful, bermula dari seorang ejen takaful biasa yang tidak tahu nak buat sales sehinggalah hari ini berjaya memiliki sebuah BWM baru 318i Luxury dan sebuah rumah apartment yang hanya berbekalkan komisen yang diterima setiap bulan. Siapa sangkakan??

Impian Rizkee adalah untuk mengajak anda untuk mengubah masa depan anda. Membina perniagaan dengan modal yang sangat rendah iaitu hanya RM84.80 seumur hidup, anda mampu untuk menjana pendapatan beribu malah berpuluh ribu ringgit sebulan. Malah, perniagaan ini dapat diwarisi walaupun anda sudah tiada didunia ini. Mana nak cari bisness camni?

Pesan Rizkee: Tolong jangan terjebak dengan bisness yang bermodalkan berpuluh ribu ringgit sehingga memerlukan pinjaman bank dan dalam masa yang sama risikonya tidak diketahui. INI BAHAYA! Cari bisness yang bermodalkan rendah, tanpa risiko dan memberikan keuntungan berlipat kali ganda. Nak jadi ejen https://rezekirizkeetakaful.wordpress.com/i-takaful-agent/

“Rizkee, saya tak pandai nak buat sales?”

Jangan Risau! Latihan dan bimbingan disediakan secara percuma di dalam agensi kami dimana tenaga pengajarnya diiktiraf oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dan juga Malaysia Takaful Association (MTA).

Setiap selasa malam, kami akan mengadakan kelas bimbingan yang disertai oleh kesemua ejen. Bertukar-tukar pendapat dan berkongsi masalah yang dihadapi ketika melakukan aktiviti sales. InshaAllah semuanya ada penyelesaian terbaik dari tenaga pengajar yang berpengalaman lebih dari 15 tahun dalam industri insurans/takaful.

Kami akan membimbing anda dari seorang ejen hinggalah menjadi seorang Agency Manager yang berjaya. Bersesuaian dengan tagline agensi kami iaitu ‘The Takaful Entrepreneurs Builder’.

Nak jadi ejen https://rezekirizkeetakaful.wordpress.com/i-takaful-agent/

    

 

 

 

 

 

 

BONUS UNTUK KEMASUKKAN SEKARANG!!

Anda bukan sahaja boleh menjana pendapatan disini, ada 2 FREE TRIP yang anda layak menangi jika anda menjadi ejen ketika ini.

~~~~============~~~~

JOGJA & KRABI (3D 2N)

~~~~============~~~~

Jom hubungi Rizkee segera ditalian dibawah:

Whatsapp/Mesej/Call: 013-4824834

Whatsapp/Mesej/Call: 013-4824834

https://rezekirizkeetakaful.wordpress.com/i-takaful-agent/

https://rezekirizkeetakaful.wordpress.com/i-takaful-agent/

Advertisements

Katakan TIDAK kepada Insurans Loan(MRTA) Beli Rumah

Semasa anda memohon pinjaman perumahan atau ‘housing loan’ untuk membeli rumah, sudah pasti anda akan ditawarkan dengan satu insurans untuk melindungi diri anda jika berlaku kematian atau lumpuh kekal. Teknikalnya ia dipanggil MRTA.

Jika pinjaman berjumlah RM500,000, anda sebenarnya akan membayar lebih kurang RM20,000 untuk insurans MRTA ni (boleh pm saya jika nak tahu bagaimana nak kira). Ada 2 cara kita boleh bayar; 1) masukkan RM20,000 itu kedalam pinjaman loan, 2) bayar cash.

Yang bayar cash anda sedikit bijak. Yang memasukkan ke dalam jumlah loan, AWAS! ianya tertakluk kepada faedah loan. Bukan lagi RM20,000 jumlahnya. Mungkin menjadi RM40,000.

Selalunya, banker akan bagi 2 pilihan kepada kita. Pertama, jika anda ambil MRTA dengan bank, faedah rendah. Kedua, jika anda tidak ambil MRTA dengan pihak bank, faedahnya lebih sedikitla. Oh YA! MRTA TIDAK WAJIB DIAMBIL DAN BANKER TIADA HAK NAK PAKSA KITA AMBIL!!

Baru tahu ke? Ok takpa. Kita gali lagi. MRTA ni perlindungannya menurun mengikut jumlah pinjaman dan tempoh pinjaman. Sebagai contoh, tempoh pinjaman 35 tahun dan pinjaman RM500,000. Jika berlaku kematian atau lumpuh kekal semasa tahun ke-10 dan ketika itu pinjaman masih berbaki RM400,000, MRTA akan bertindak untuk melindungi baki RM400,000 itu. Jadi waris anda tidak perlu bayar lagi ansurans bulanan dan sudah memiliki rumah tersebut sepenuhnya. Nampak macam ok jekan?

Sebenarnya banyak kelemahan dalam MRTA ni. Mari kita senaraikan satu persatu:
1. Jika tempoh pinjaman 35 tahun dan loan MRTA berjumlah RM40,000, anda sebenarnya membayar RM95 sebulan dan ianya BURN begitu sahaja. TIADA SIMPANAN LANGSUNG!
2. Perlindungannya menurun mengikut baki jumlah pinjaman.
3. MRTA tidak boleh dipindah milik dari satu rumah ke rumah yang lain. Anda harus mengambil insurans MRTA berasingan untuk rumah kedua.

Sebab itu Rizkee datang nak berkongsi dengan anda tentang satu pelan takaful yang LEBIH BAIK dari MRTA. Dari segi teknikalnya, ianya dipanggil MLTT. Kenapa MESTI ambil MLTT:
1. Bayaran(sumbangan) bulanan mengikut tahap usia dan jumlah pinjaman perumahan anda.
2. Bayaran menjadi simpanan. Ini faktor WOW! Jika anda berumur antara 25-35 tahun, anda berpeluang mendapat balik 80-90% bayaran anda selepas 30 tahun.
3. Mungkin bayaran bulanan agak tinggi jika dibandingan dengan MRTA tadi tetapi apabila dikira balik, ianya bertukar menjadi simpanan anda pada hari tua.
4. 1 pelan MLTT boleh digunakan untuk melindungai si pembeli 3-4 buah rumah dalam satu-satu masa. Anda hanya perlu upgrade nilai perlindungan kematian/lumpuh kekal menyamai jumlah loan bagi kesemua rumah. MUDAHKAN!
5. Katakan anda mengambil MLTT perlindungan nyawa RM500,000 dan berlaku kematian pada tahun ke-10 (loan masih berbaki Rm400,000), waris anda akan dihadiahkan RM500,000, RM400,000 untuk bayar baki loan rumah dan RM100,000 lagi mereka boleh gunakan untuk meneruskan kehidupan. Baguskan?? Ada lagi…jumlah simpanan semasa pun mereka dapat. Bagusnya!
6. Dalam MLTT juga, kita boleh masukkan perlindungan untuk penyakit kritikal. Bukan perlindungan kematian & lumpuh kekal sahaja yang penting, perlindungan penyakit kritikal pun penting kerana jika terkena penyakit ini, kita juga tidak mampu bekerja. Siapa nak bayar loan rumah? MLTT la tolong langsaikan. Hebat!

Rasanya cukup penerangan untuk post kali ni. Jika tak puas hati dengan penerangan yang ringkas dan padat ni, boleh bersemuka dengan Rizkee. Hubungi Rizkee di 013-4824834 untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.

Rizkee
Penasihat MLTT Anda

 

BERMINAT??? NAK TAHU LEBIH LANJUT??

PM SAYA DI 013-4824834

ATAU KLIK DIBAWAH:

Quote_Layer-12

 

BERMINAT MENJADI EJEN TAKAFUL MLTT?

PM SAYA DI 013-4824834

ATAU KLIK BUTTON DIBAWAH:

 

KENAPA HAMPA, KORANG, DEMO, DEME DAN KITE PERLUKAN TAKAFUL

Assalamualaikum WBT,

BARU BERKAHWIN
Mendirikan rumah tangga adalah satu langkah sulung untuk memikul tanggungjawab yang lebih besar. Ini bermakna, anda sudah bersedia untuk mempunyai kediaman dan tidak lama lagi, akan berkeluarga. Membuat perancangan awal amat penting kerana ia akan membantu anda mengecapi kenikmatan hidup di kemudian hari. Oleh itu, anda dan orang tersayang mestilah dilindungi daripada ketidaktentuan dan risiko hidup. Apabila anda ingin memulakan hidup baru, anda perlukan pelan perlindungan Takaful mudah yang menawarkan anda pelan yang fleksibel dan pilihan untuk memilih jenis dan jumlah perlindungan yang anda perlukan.
ANAK
Setiap ibu bapa memiliki impian untuk menyediakan segala yang terbaik dan sempurna buat anak-anak mereka, sejak mereka dilahirkan lagi. Pendidikan anak-anak mestilah diberikan keutamaan, tetapi ia juga menjadi satu kebimbangan kepada ibu bapa masa kini. Pendidikan yang sempurna adalah penting untuk anak-anak anda melangkah penuh kejayaan. Ia tidak berlaku begitu sahaja, anda perlukan sebuah pelan untuk mencapainya. Cara terbaik untuk menyediakan anak anda agar mereka mendapatkan pendidikan yang sempurna adalah dengan bersedia untuk menghadapi perbelanjaan kos pendidikan yang tinggi. Merancang awal dengan menyimpan demi masa depan anak-anak anda.
HARI TUA
Anda sudah bersedia untuk meniti hari tua anda. Inilah tempoh waktu untuk anda menikmati hidup dengan penuh keselesaan setelah bersara tanpa perlu risau untuk mengekalkan taraf hidup yang anda sudah terbiasa suatu ketika dahulu. Ya, anda perlu untuk berjimat secara sistematik untuk menikmati gaya hidup yang selesa selepas bersara. Ini bermakna, kini adalah masa yang paling sesuai untuk anda merancang menghadapi saat persaraan anda nanti agar hidup anda nanti penuh bermakna.
PERLINDUNGAN
Kami tidak pernah inginkan sesuatu yang malang berlaku ke atas anda, kerana itulah persediaan untuk memiliki perancangan awal yang teliti dapat melindungi anda dan orang tersayang untuk menempuh hidup dengan selesa tanpa sebarang kesulitan. Takaful keluarga menawarkan anda perlindungan terhadap kejadian yang tidak diingini, apatah lagi kesulitan hidup termasuk kecederaan, penyakit, hilang upaya atau kehilangan orang tersayang. Hidup akan lebih terjamin apabila anda dan keluarga anda dilindungi daripada menghadapi sebarang risiko dalam hidup.
SIMPANAN
Bukankah sempurna sekiranya anda menyimpan sejumlah wang untuk simpanan, dan mendapat perlindungan sewajarnya? Kami menawarkan anda pelan Takaful yang menggabungkan perlindungan bersama program simpanan biasa. Cara ini dapat meningkatkan sumber kekayaan anda dengan lebih menenangkan jiwa sambil anda merancang kewangan anda demi masa depan yang penuh gemilang.
KESIHATAN
Salah satu aspek terpenting dalam kehidupan sempurna adalah mempunyai kesihatan yang baik. Pun begitu, anda tidak tahu bilakah anda akan menghadapi pelbagai isu kesihatan diri. Sebab itulah, anda perlu bijak menyediakan sejumlah wang untuk memenuhi keperluan pelan Takaful anda agar anda mendapat perlindungan yang komprehensif sekiranya anda dihadapi kesulitan pada masa akan datang.
Untuk keterangan lanjut tentang pelan-pelan takaful yang kami tawarkan, hubungi Rizkee di 013-4824834 atau terus isi butiran peribadi anda di website kami untuk mendapatkan sebutharga secara PERCUMA!
KLIK UNTUK SEBUTHARGA PERCUMA!!
10364062_10204159245004361_5830199545404619448_n
“TAKAFUL FOR YOU AND ME”
Rizkee Johari
Great Takaful Group
Kuala Lumpur Branch
Great Eastern Takaful
013-4824834
best-takaful-asia

Gaji Naik 100% Setiap Tahun

Assalamualaikum WBT,

Kali ni Rizkee nak cerita tentang kerjaya sebagai Penasihat Takaful. Tak kisahla dengan operator mana sekalipun, skim yang ditawarkan lebih kurang sama dan memang berbaloi. Dulu sebelum berkecimpung dalam dunia takaful ni, Rizkee bekerja dengan sebuah multinational semiconductor company selama 3 tahun. Boleh dikatakan kenaikan gaji purata hanya 4-5% setahun dan pernah sekali saja Rizkee dapat 15%. Cuba bayangkan 5% daripada RM3000, hanya RM150 untuk setiap tahun. Bagi Rizkee ia sangatlah kecil dan tidak dapat menampung kos inflasi yang setiap tahun meningkat. Mungkin ada sesetengan orang yang mahu kita bersyukur dengan itu dan Ya! Rizkee pun bersyukur tetapi sudah pasti tidak salah untuk kita mencari yang lebih baik. Bukan tamak tetapi kita sudah tentu tahu kekuatan dan kelayakan kita dan gaji yang sepatutnya dibayar kepada kita.

  20150210_113503

Sebab itu Rizkee mengambil keputusan untuk menceburi kerjaya sebagai Penasihat Takaful sepenuh masa pada awal tahun 2014. Sebelum itu Rizkee melakukannya secara separuh masa selama 2 tahun dan kadang-kadang tiada masa. Kalau nak cerita tentang halangan dan cabaran, pantai mana tiada ombak? Sudah pasti ada dan harus dilalui dengan hati yang sabar dan berserah kepada Allah SWT. Alhamdulillah, rezeki itu Allah SWT yang beri dan kita hanya mampu berusaha. Kenaikan gaji disini tidak seperti ditempat lain dan ianya tidak stable sebab sentiasa naik 🙂 Hampir 1000% gaji naik untuk 2014, Subhanallah! Jika mula dengan RM500, anda sudah ada RM5000 untuk tahun pertama. Berbaloikan? Itu belum dikira production bonus dan kenaikan untuk tahun kedua. Btw, modal perniagaan anda hanyalah RM84.80 untuk menduduki peperiksaan TBE (Takaful Basic Examination). Mudah dan sangat senang!!

20150129_220236

Dan dengan sebab inilah, Rizkee mengajak anda semua untuk mengikut jejak langkah Rizkee atau mungkin setapak lebih daripada Rizkee untuk berkerjaya dalam bidang takaful ini. Anda ada masa, anda ada duit dan yang paling penting perniagaan anda boleh dibuat dimana sahaja. Tiada sempadan untuk anda melakukan aktiviti perniagaan anda. ‘Slip gaji’ anda ditulis oleh anda dan nilainya anda yang tentukan, bergantung kepada usaha dan kerajinan anda. BESTKAN???

20150205_220156 20150215_111711

JOM BERSAMA RIZKEE DALAM KERJAYA SEBAGAI PENASIHAT TAKAFUL. BIMBINGAN DAN LATIHAN AKAN DIBERIKAN OLEH PIHAK GREAT EASTERN TAKAFUL BERHAD DAN RIZKEE SENDIRI TANPA ADA SEBARANG KOS. KLIK DI LINK INI UNTUK TEMUJANJI KITA- https://rezekirizkeetakaful.wordpress.com/i-takaful-agent/

 

“TAKAFUL FOR YOU AND ME”

 

Rizkee Johari

Great Takaful Group

Kuala Lumpur Branch

Great Eastern Takaful

013-4824834

Pejuang Takaful Kami Di Malaysia

Assalamualaikum WBT,

Jika anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang plan-plan takaful di Great Eastern Takaful, anda boleh hubungi penasihat takaful kami di serata Semenanjung Malaysia mahupun Sabah dan Sarawak. InshaAllah kami akan memberikan khidmat nasihat terbaik untuk anda, keluarga dan rakan-rakan anda. Terima Kasih!

peta ejen

 

Jika berminat untuk menjadi sebahagian daripada kami, anda boleh layari laman sesawang kami di–> https://rezekirizkeetakaful.wordpress.com/i-takaful-agent/

 

“TAKAFUL FOR YOU AND ME”

 

Rizkee Johari

Great Takaful Group

Kuala Lumpur Branch

Great Eastern Takaful Berhad

013-4824834